Kerohanian

Laksanakan ibadah korban bersama MAPIM Malaysia untuk ketenangan fikiran

Serendah RM350

Bangi : Tahun 2021 adalah tahun yang mencabar. Pandemik covid-19 sudah berterusan selama setahun. Banyak aktiviti tertangguh atau terpaksa dibatalkan. Yang terbaru kita dikejutkan dengan kenyataan Menteri Agama, Malaysia tidak akan menghantar jemaah Haji untuk tahun ini kecuali rakyat Malaysia yang memang sudah sedia ada di Arab Saudi.

Untuk urusan ibadah korban ramai juga yang mula resah. Bagaimana mahu menguruskan korban sekiranya PKP? Bagaimana mahu memilih dan membeli lembu? Malah ada yang berniat dan sudah mengumpul wang bagi melaksanakan korban di luar negara dan dalam negara, tiba-tiba jadi ragu, adakah korbannya itu akan diuruskan dengan sebaik-baiknya?

MAPIM Malaysia sangat memahami kerisauan mereka yang mahu melaksanakan ibadah korban ini. Apatah lagi mereka yang baharu sahaja mahu melaksanakan ibadah ini untuk dirinya sendiri, ataupun mewakili ibu dan ayah.

MAPIM Malaysia menjamin ketelusan dalam pelaksanaan ibadah korban. Tenangkan hati dan fikiran dengan memilih MAPIM Malaysia untuk pelaksanaan ibadah korban, selebihnya biar MAPIM yang uruskan.

Mengapa MAPIM Malaysia?

✅ Haiwan ternak yang berkualiti dan terpilih.
✅ Antara harga termurah dipasaran
✅ Reputasi MAPIM yang dipercayai.
✅ Memudahkan urusan anda dari mula sampai akhir.
✅ Anda akan menerima sijil penyertaan dan juga Cenderamata.
Ibadah korban adalah Sunat Muakkad iaitu sunat yang DI TUNTUT bagi umat Islam mengerjakannya.
Insyaallah ibadah korban yang dilakukan dengan penuh ketakwaan dan keikhlasan akan mendapat ganjaran besar yang berlipat ganda dari Allah SWT.
“Pada setiap helai bulunya itu kita akan memperoleh satu kebaikan.”
(HR. Ahmad dan Ibnu Majah].
Bersama saudara budiman untuk sertai ibadah korban dan maklumat lanjut, layari : www.ibadahqurban.com

Malaysia boleh dihubungi menerusi talian Hotline MAPIM Malaysia iaitu 1300-888-038 (Isnin-Jumaat 9am-6pm) atau whatapps 012-800-2016

Ikuti update terkini

 

 

 

 

Related Articles

Back to top button